Zapytanie ofertowe- produkty mleczarskie na 2024

PP.230.2.2023/Ż

 

 

 

 

 

 

ZAPYTANIE OFERTOWE

 

na dostawę produktów mleczarskich do stołówki przedszkolnej

na rok 2024 Przedszkola: „Wesołe Skrzaty”
w Pobiedziskach

 

21.12.2023r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opracował:                                                                                                      Zatwierdził:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapraszamy do złożenia oferty na dostawę produktów mleczarskich na potrzeby stołówki przedszkolnej Przedszkola „Wesołe Skrzaty” w Pobiedziskach.

Zapytanie ofertowe dotyczące zamówienia o wartości poniżej 130 tys. złotych netto, do którego nie stosuje się przepisów ustawy z dnia 11 września 2019 roku Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. Dz. U. z 2023 poz 1605, 1720). Przedszkole prosi o złożenie oferty cenowej na niżej wymienione artykuły wymienione poniżej:

Zamawiający:

Przedszkole „Wesołe Skrzaty” w Pobiedziskach

ul. Różana 4

62-010 Pobiedziska

Tel.: 61 8 177 962

 

  1. Przedmiot zamówienia- dostawa produktów mleczarskich do stołówki przedszkolnej Przedszkola „Wesołe Skrzaty” w Pobiedziskach (szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 1, który należy wypełnić).
  2. Wymagany termin realizacji zamówienia: 1 stycznia 2024r.-  31 grudnia 2024r.
  3. O udzielanie zamówienia ubiegać się mogą wykonawcy spełniający warunki:

·         posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

·          posiadają niezbędną wiedze i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;

·         znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;

·         nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia;

(Należy uzupełnić oświadczenie zawarte w załączniku nr 2)

4. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem żywności zgodnym z ISO 22000:2005 oraz ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu

oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

5. Produkty mleczarskie muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.

-dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.

-w przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej lub niezgodnej z zamówieniem Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru lub żądać jego wymiany jeżeli Zamawiający zgłosi to osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie (w przeciągu maksymalnie jednego roboczego dnia) przyjąć zwrot lub wymienić towar.

Decyzje o wymianie lub zwrocie asortymentu podejmuje Zamawiający, Wykonawca podpisuje odbiór żywności nie spełniającej wymagań.

-wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo-jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości.

-wykonawca zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo- jakościowej odbieranej żywności.

-podane w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.

-wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP

-dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną.

-sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego.

 

6.  Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia

7. Szczegółowe warunki realizacji zadania:

  • z możliwością dowożenia dwa razy w tygodniu  (od poniedziałku do piątku) od godziny 7:30 do godziny 14:30.
  • dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, osobiście lub email . W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji, tj. dzień wcześniej.
  • Przydatność artykułów zamawianych muszą posiadać co najmniej 2 tygodniowy okres zdatności do spożycia.
  • Dowóz samochodem do 2,5t
  • Produkty muszą spełniać wszystkie wymogi podane w załączniku 1 w Punkcie.
    Opis produktu - nazwa, wymagania jakościowe”

8. Wykonawca zobowiązany jest wystawiać Faktury Vat na przelew z min. 14dniowym okresem zapłaty.

9. Wykonawca udziela zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.

10. Dostawca poniesie wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.

11. Kryterium wyboru oferty stanowić będzie cena oferty – 100%.

12. Okres związania ofertą wynosi 30 dni od daty złożenia oferty.

13. Oferta wraz z załącznikami winna być napisana w języku polskim, trwałą i czytelną techniką, wypełniona i parafowana w całości oraz podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy.

14. Wykonawca złoży ofertę w zaklejonej kopercie skierowanej na adres Zamawiającego wraz z oznaczeniem „Oferta na dostawę produktów mleczarskich” oraz pieczątką firmy.

15. Termin składania ofert upływa dnia 27.12.2023r. o godz. 12:00 w siedzibie Przedszkola przy ul. Różanej 4, 62-010 Pobiedziska.

16.  Otwarcie ofert nastąpi w dniu 27.12.2023r. o godz. 13:00, w siedzibie Przedszkola przy ul. Różanej 4, 62-010 Pobiedziska.

17. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym w niniejszym zapytaniu oraz zostanie uznana za najkorzystniejszą.

18.  Zamawiający powiadomi o wyniku postępowania telefonicznie. W zawiadomieniu wysłanym do Wykonawcy, którego oferta została wybrana Zamawiający określi termin i miejsce zawarcia umowy, której wzór stanowi załącznik nr 3.

                                                                                                             Zamawiający:


Wykaz załączników:

1. Specyfikacja

2. Oświadczenie

3. Wzór umowy

Treść

Klauzula informacyjna RODO

1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:

-administratorem Pani/Pana danych Przedszkole „Wesołe Skrzaty” w Pobiedziskach, ul. Różana 4, 62-010 Pobiedziska, telefon: 61 8 177 962, adres e-mail: przedszkolaki@wp.pl;

-inspektorem ochrony danych osobowych jest ,,TMP’’ s.c. M. Idaszak, T. Stochniałek, ul. Starowiejska 8, 61-664, tel. +48882155218;

 -Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia

-odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania

-Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;

- w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;

- posiada Pani/Pan:

·          na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;

·          na podstawie art.16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;

·          na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ;

·          prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;

- nie przysługuje Pani/Panu:

·          w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych

·          prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;

·          na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art.6 ust. 1 lit. c RODO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejestr zmian

Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 21 grudnia 2023 13:13
Dokument wprowadzony do BIP przez: Edyta Romul
Ilość wyświetleń: 64
21 grudnia 2023 13:18 (Edyta Romul) - Zmiana treści zakładki.
21 grudnia 2023 13:14 (Edyta Romul) - Zmiana treści zakładki.
21 grudnia 2023 13:13 (Edyta Romul) - Dodanie nowej zakładki.